 |
 |
 |
| Samička, Kleny Rozkoš, 26.9.2006 |
Sameček, Dubno, 22.5.2006 |
 |
|
Hojný druh. ♀ 4,5-5 mm, ♂ 3-4 mm. Na lesních okrajích v listoví a na větvičkách listnatých stromů do 2 m. výšky. České jméno získal pro svoji podobnost s broukem nosatcem Strophosomus rufipes, který žije také v listnatých lesích. Jsou si podobni zbarvením i pohyby. |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Dubno
22.5.2006
|
Dubno
22.5.2006 |
Dubno
22.5.2006 |
Dubno
22.5.2006 |
Kašparák
24.5.2006 |
Kašparák
24.5.2006 |
Slov. Zadiel
5.10.2005 |
Dubno
22.5.2006 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Slov. Zadiel
5.10.2005 |
Kleny
26.9.2006 |
Kleny
26.9.2006 |
Kleny
26.9.2006 |
Kleny
26.9.2006 |
Náchod
22.4.2007 |
Náchod
22.4.2007 |
Náchod
22.4.2007 |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Adršpach Dolní
11.12.2007 |
Adršpach Dolní
11.12.2007 |
|
|
|
|
|
|
|